Furstenau 12 augustus t/m 15 augustus

donderdag 12 augustus

Na het avondeten tegen 18.00 uur weggereden voor een weekeindje Duitsland. We hebben zondag afgesproken bij Dennis Niemeijer, de bassist van Erik's vorige band. We hadden hem onlangs in Haren al willen ontmoeten, maar toen moesten we overhaast weg. We staan in Fürstenau. Het is opnieuw lastig om bij deze plek te komen, want de TomTom wil je door een voetgangersgebied sturen. Even omrijden dus en je komt aan bij een mooie plek voor een kasteel. Op het feit na dat het erg scheef is, is dit een prachtige plek.

20080815_1  20080815_2

Aan de rand van een park en voor een kasteel.


vrijdag 13 augustus

Lekker rustige nacht gehad. Geheel tegen de voorspelling in is het prachtig, zonnig weer. Omdat er markt is vanochtend staat de parkeerplaats helemaal vol. Het is tijd om hard te lopen, dus gaan onze rondjes door het park. Daarna douchen en dan nog even shoppen over de markt en met de camper naar de Aldi. Op weg naar de volgende plek: Herzlake 26 km verder. Deze plek ligt aan het riviertje de Hase en is mooi rustig, met alle voorzieningen zoals wc en ruimte om je toilet te legen en schoon water in te nemen. En dat alles kost ook nog eens niets.

20080815_3

Het is nog steeds mooi zonnig weer en we hebben dan ook heerlijk in de zon gezeten en later buiten gebarbecued. Naast het campergedeelte is een groot grasveld en daar stonden zigeuners met caravans. Op zich geen probleem, ware het niet dat ze een generator mee hadden die dag en nacht aanstond. Gelukkig stonden we er een flink eind vanaf en hadden we er niet al te veel last van.


zaterdag 14 augustus

Na een mistige start begon het al snel weer zonnig te worden. Al vroeg kwamen een stel jongeren met kratten bier en muziek. Dus weg rust, welkom lawaai. We besloten dan maar om direct na het ontbijt naar Geeste te rijden. Eerst even toilet en vuil water lozen en dan opweg. In Geeste is het als vanouds. Het is lekker weer. De hele dag lekker in de zon gelezen en geslapen.

20080815_4

Het is best druk, er staan 46 campers en er is plaats voor 50. Na het eten fietsen we ons bekende rondje om het meer. De waterstand is erg laag.


zondag 15 augustus

Na opnieuw een rustige nacht, wakker door de wekker. We zijn uitgenodigd bij Dennis en zijn vrouw voor het ontbijt. Ze wonen in Twist, dat is een half uurtje rijden. Onderweg komen we aan de rand van hun dorp een nieuwe camperplek (met stroompalen) tegen. Daar moeten we ook maar eens gaan staan. Na het gezellige ontbijt besluiten we naar huis te gaan. Op de A31 zien we op de andere kant een auto over de kop slaan. Die komt op z'n wielen weer terecht en gelukkig zien we ook direct hulp komen. Hoe het afgelopen is weten we niet. Het is een vreemd gezicht om een auto over de kop te zien gaan. Het lijkt wel of het in slow motion gebeurd.